divendres, 8 d’abril del 2016

Els millors del 2016



Nivell 4 (BAT2)
L’enter positiu N té sis divisors positius distints, inclosos 1 i N. El producte de cinc d’ells és 648. Quin dels següents és el sisè divisor, el que falta al producte?
A) 4      B) 8      C) 9      D) 12      E) 24
AJUDA I SOLUCIÓ






Nivell 3 (BAT1)
Una llanxa ràpida tarda 4 hores per anar aigües avall d’un riu des de X fins a Y. Per tornar-hi aigües amunt la llanxa tarda 6 hores. Quantes hores necessitaria un tronc de fusta per a ser duit pel corrent des de X fins a Y, suposant que no hi troba cap obstacle?
A) 5      B) 10      C) 12      D) 14      E) 24







Nivell 2 (ESO4)
La Federació Balear de tennis ha publicat a la seva pàgina web els resultats dels quarts de final, les semifinals i la final d’un torneig juvenil de tennis. Els resultats, no necessàriament en aquest ordre, són els següents: En Bernat va guanyar n’Àngels , na Catalina va guanyar en Damià, en Gabriel va guanyar n’Hugo, en Gabriel va guanyar na Catalina, na Catalina va guanyar en Bernat, n’Enric va guanyar na Francina i en Gabriel va guanyar n’Enric. Qui fou la parella que va jugar a la final?
A)     Gabriel i Hugo  B) Gabriel i Catalina  C) Catalina i Bernat 
D) Gabriel i Enric  E) Catalina i Damià
AJUDA I SOLUCIÓ







Nivell 1 (ESO3)
El canguret està jugant amb la seva calculadora. Comença teclejant el nombre 12. Llavors multiplica o divideix el nombre per 2 o per 3, si és possible, 60 vegades seguides. Quin dels resultats següents és impossible d’obtenir?
A) 12     B) 18     C) 36     D) 72     E) 108  

AJUDA I SOLUCIÓ